Karmelizowana cebula faszerowana Insalatissime Rio Mare

Składniki

dla 4 osób
2 opakowania Insalatissime Rio Mare z fasolą i tuńczykiem
4 duże cebule
1 pęczek świeżych ziół (tymianek, oregano, rozmaryn)
mielona ostra papryczka peperonicino
ocet balsamiczny
sól morska, czarny pieprz
oliwa z oliwek extra vergine
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime z fasolą i tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Cebule obierz z zewnętrznej warstwy, ułóż na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą z oliwek. Przypraw oliwą, papryką, solą i miodem i piecz we wcześniej nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 20 minut.

    2. Po tym czasie wyjmij naczynie, pozostaw do ostygnięcia i wydrąż cebule.

    3. Posiekaj świeże zioła i odrobinę miąższu wydrążonego z cebuli, dodaj Insalatissime z tuńczykiem i fasolą i wymieszaj. Nadziej upieczone cebule powstałym farszem.

    4. Podawaj karmelizowaną cebulę razem z sałatą z ziołami. Kilka kropli octu balsamicznego idealnie dopełni smak dania.

Najpopularniejsze przepisy