Makaron jajeczny z tuńczykiem i zielonymi szparagami

Składniki

dla 4 osób
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
300 g świeżego makaronu
1 pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g)
1 cebulka dymka
1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Umyj szparagi, odetnij zdrewniałe końce i potnij je w plasterki. Końcówki szparagów pozostaw w całości.

    2. Drobno posiekaj cebulkę, podsmaż na oliwie z oliwek razem z pokrojonymi szparagami, 1/2 szklanki wody i szczyptą soli.

    3. Duś przez 10 minut, a następnie zmiksuj w blenderze.

    4. Ugotuj makaron w osolonej wodzie razem z końcówkami szparagów. Odcedź i dodaj do kremu ze szparagów.

    5. Połącz z odsączonym tuńczykiem, przypraw solą i dokładnie wymieszaj, by smaki się połączyły.

Najpopualarniejsze przepisy