Sałatka z tuńczyka, pomidorów i ogórków

Składniki

na 4 porcje:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
4 jędrne i dojrzałe pomidory na gałązce
100 g mieszanki sałat
2 świeże zielone ogórki
garść czarnych oliwek
½ czerwonej cebuli
oliwa z oliwek extra vergine
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pomidory pokrój w plastry, ogórki obierz i także pokrój w plastry, cebulę poszatkuj.

    2. Mieszankę sałat dopraw oliwą z oliwek, rozdziel na porcje, na górze ułóż pomidory, ogórka i odsączonego tuńczyka.

    3. Całość posyp cebulką i czarnymi oliwkami, polej oliwą. Podawaj od razu.

Najpopularniejsze przepisy