RIGATONI Z TUŃCZYKIEM, CUKINIĄ I BAZYLIĄ

Składniki

350 g makaronu rigatoni lub innego krótkiego makaronu
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek z cytryną i pieprzem
700 g cukinii
1 ząbek czosnku
80 g oliwy z oliwek extra vergine
Garść świeżej bazylii
Sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek z cytryną i pieprzem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. W garnku nastawiamy osoloną wodę i doprowadzamy do wrzenia.

    2. Cukinie myjemy, przecinamy wzdłuż, a następie w cienkie półksiężyce. Na patelni na odrobinie oliwy podsmażamy ząbek czosnku, dodajemy cukinie, doprawiamy solą i podsmażamy ciągle mieszając, do momentu, aż się zarumieni.

    3. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

    4. Na patelnię z cukinią dodajemy tuńczyka, ugotowany i odcedzony makaron i mieszamy wszystkie składniki. Przed podaniem doprawiamy świeżą bazylią.

Najpopularniejsze przepisy