Tuńczyk z imbirem i botwinką

Składniki

na 4 porcje
3 opakowania 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
400 g botwinki z liśćmi
25 g obranego imbiru w kawałku
2 ząbki czosnku
30 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
20 g orzeszków piniowych
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek extra virgin

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Umyj buraki i posiekaj je grubo; obierz imbir, pokrój w paseczki, obierz czosnek i podziel ząbki na pół.

    2. Podsmaż na patelni z oliwą z oliwek orzeszki piniowe i czosnek na złoto. Następnie dodaj buraki, dolej odrobinę wody, dopraw solą, dodaj imbir i gotuj wszystko, mieszając przez około dziesięć minut.

    3. Wyjmij z patelni ząbki czosnku, przełóż całość na talerz, wraz z tuńczykiem i podawaj z kawałkami tostowanego ciemnego pieczywa.

Najpopularniejsze przepisy