Sałatka z tuńczykiem, ryżem Venere i awokado

Składniki

dla 4 osób:
3 x 80 g Tuńczyka Rio Mare z cytryną i pieprzem
250 g ryżu venere
1 awokado
60 g ugotowanej i obranej fasolki edamame
pół główki białej kapusty
łyżka uprażonych pestek dyni
30 g oliwy z oliwek extra vergine
pęczek kolendry
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy go i studzimy na sitku. Następnie skrapiamy go oliwą.

    2. Z sałaty wykrawamy głąb. Liście kroimy bardzo cienko i łączymy z ryżem.

    3. Awokado obieramy ze skóry, pozbywamy się pestki. Miąższ kroimy w paski i doprawiamy solą.

    4. Ryż przekładamy na talerze, na wierzch wykładamy awokado, następnie tuńczyka z cytryną i pieprzem.

    5. Całość oprószamy uprażonymi pestkami dyni, edamame i posiekaną kolendrą.

Najpopularniejsze przepisy