Insalatissime z ziemniakami, fasolką, tuńczykiem, kuskusem, cytrusami i imbirem
![](https://www.riomare.pl/wp-content/uploads/2018/10/5302_insalatissima-di-patate-fagiolini-e-tonno-con-couscous-agli-agrumi-e-zenzero.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Składniki
dla 4 osób
4 opakowania Insalatissime Śródziemnomorskiej z Tuńczykiem
50 g kuskusu
2 pomarańcze
1 pęczek bazylii
10 świeżych liści mięty
1 zielony pomidor
1 szczypta oregano
50 g kaparów
50g orzeszkami pini
¼ świeżego imbiru
oliwa z oliwek
sól morska
biały pieprz
4 opakowania Insalatissime Śródziemnomorskiej z Tuńczykiem
50 g kuskusu
2 pomarańcze
1 pęczek bazylii
10 świeżych liści mięty
1 zielony pomidor
1 szczypta oregano
50 g kaparów
50g orzeszkami pini
¼ świeżego imbiru
oliwa z oliwek
sól morska
biały pieprz
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.pl/wp-content/uploads/2018/10/5302_insalatissima-di-patate-fagiolini-e-tonno-con-couscous-agli-agrumi-e-zenzero.jpg)
Przygotowanie
1. Wymieszaj bazylię, miętę, pomidory bez skórki, oregano, obrane pomarańcze, imbir, dwie łyżki oliwy i kapary. Kuskus wsyp do miski, dodaj 3 łyżki oliwy i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadż do wrzenia 400 ml wody ze szczyptą soli i wlej powoli do kuskusu, mieszając. Pozostaw na kilka minut, dodaj więcej oleju, sól i pieprz a następnie rozmieszaj widelcem.
3. Orzeszki piniowe upraż na patelni i dodaj kuskus, wraz z wcześniej przygotowaną emulsją z ziołami. Dodaj Insalatissime i udekoruj łyżką oliwy, liśćmi mięty i plasterkiem pomarańczy.