Zawijaski z grillowanego bakłażana z tuńczykiem i rukolą

Składniki

dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w sosie własnym (160 g)
12 plastrów grillowanego bakłażana
24 pomidorków daktylowych
40 g rukoli
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1 cebulka dymka
sól i pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w sosie własnym

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pomidorki przekrój na 4 części, posiekaj kilka liści rukoli i cebulkę.

    2. Połącz pomidorki z cebulką i rozdrobnionym tuńczykiem, przypraw solą i pieprzem.

    3. Posmaruj tak przygotowanym farszem każdy plaster bakłażana. Dodaj kilka liści rukoli i zwiń plastry, tak by powstały ruloniki.

    4. Ułóż je na talerzach, posiekaną rukolę wymieszaj z oliwą z oliwek i tak przygotowanym sosem polej ruloniki.

Najpopualarniejsze przepisy