Wrapy z hummusem, tuńczykiem i warzywami

Składniki

SKŁADNIKI (dla 3 osób):

Hummus:
pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 łyżka pasty tahini
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki ciepłej wody
4 pieczone marchewki
duża szczypta kuminu
½ ząbka czosnku
sól, pieprz

+

120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 tortille
6 rzodkiewek
kiełki rzeżuchy
2 ogórki gruntowe

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ciecierzycę odsącz z zalewy (jeśli korzystasz z tej w puszce).

    2. Czosnek obierz. Wszystkie składniki na humus miksuj blenderem kilka minut, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Jeśli hummus będzie za gęsty, możesz dodać więcej wody.

    3. Tortille połóż w połowie na kawałku folii aluminiowej i posmaruj hummusem. Rzodkiewki i ogórki pokrój i połóż na hummusie. Dodaj kawałki tuńczyka i rzeżuchę. 4. Tortillę zwiń w rulon i zawiń w folię dzięki czemu dłużej zachowa swój kształt.

    4. Zjedz od razu - lub zabierz do pracy!

Najpopularniejsze przepisy