Spaghetti w kształcie gniazdek z tuńczykiem

Składniki

dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g spaghetti
3 twarde pomidory
kilka liści bazylii
6 czarnych oliwek
1 łodyga selera naciowego
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody.

    2. Pomidory pokrój na plastry, posiekaj, przełóż do miseczki, dodaj oliwę z oliwek i sól.

    3. Posiekaj oliwki bez pestek, selera naciowego i liście bazylii.

    4. Do warzyw dodaj pomidory i odsączonego tuńczyka.

    5. Odcedź makaron i dodaj do niego część sosu z pomidorów i tuńczyka. Uformuj gniazdka z makaronu na talerzach, a na środek nałóż jeszcze odrobinę sosu.

Najpopularniejsze przepisy