Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i octem balsamicznym

Składniki

dla 4 osób
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w Oliwie z Oliwek (2x160 g)
3 ziemniaki
1 niewielki kalafior
1 litr bulionu warzywnego
kilka kropli oleju balsamicznego
oliwa z oliwe

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ziemniaki obierz i pokrój jak na frytki, kalafiora podziel na małe różyczki, bulion doprowadź do wrzenia, a następnie wrzuć do niego pokrojone warzywa i gotuj przez około 20 minut. Odcedź, przełóż do zimnej wody i ponownie odcedź.

    2. Dopraw warzywa oliwą z oliwek, dodaj dobrze odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka, polej odrobiną octu balsamicznego i podawaj.

    3. Aby otrzymać lekki i zbilansowany posiłek, podaj sałatkę z porcją makaronu z lekkim sosem pomidorowym oraz świeżym owocem na deser.

Najpopularniejsze przepisy