Sałatka z tuńczykiem, jajkiem na twardo i ziemniakami

Składniki

dla 2-3 osób:
150 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
500 g młodych ugotowanych ziemniaków
200 g zielonej fasolki szparagowej
4 jajka
150 g pomidorków koktajlowych
2 garści młodego szpinaku

Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól, pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Od fasoli odkrój końce, wrzuć na wrzątek, gotuj około 5-6 minut.

    2. Jajka ugotuj na półtwardo.

    3. Składniki sosu wymieszaj.

    4. Szpinak przełóż do miski, dodaj ziemniaki, fasolkę, rozdrobnionego tuńczyka, pomidorki, całość wymieszaj i polej sosem, na wierzchu ułóż połówki jajek.

Najpopularniejsze przepisy