Sałatka z czerwonej cykorii, tuńczyka i musztardy francuskiej

Składniki

dla 4 osób:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
3 główki czerwonej cykorii radicchio
1 mały por
1 kwaśne jabłko
2 łyżki musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy
oliwa z oliwek extra vergine
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Wymieszaj musztardę z odrobiną oliwy i solą, górną część cykorii poszatkuj, wnętrze pokrój w plastry.

    2. Usuń dwie pierwsze warstwy pora, pokrój go drobno, a następnie umieść w kąpieli wodnej, aby stał się bardziej delikatny w smaku, pokrój jabłko w cienkie plastry.

    3. Dopraw cykorię musztardą, podziel na porcje, dodaj odsączonego tuńczyka, jabłko i pora. Podawaj natychmiast.

Najpopualarniejsze przepisy