Sałatka meksykańska z awokado i rzeżuchą
![](https://www.riomare.pl/wp-content/uploads/2018/11/5303_insalatissima-messicana-con-avocado.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Składniki
dla 4 osób:
2 opakowania Insalatissime Rio Mare meksykańskiej
1 awokado
200 g małych i dojrzałych pomidorów
50 g rzeżuchy
1 limonka
2 opakowania Insalatissime Rio Mare meksykańskiej
1 awokado
200 g małych i dojrzałych pomidorów
50 g rzeżuchy
1 limonka
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.pl/wp-content/uploads/2018/11/5303_insalatissima-messicana-con-avocado.jpg)
Przygotowanie
1. Pomidory umyj i pokrój w kostkę, na tarce zetrzyj skórkę limonki, wyciśnij sok.
2. Obierz ze skórki awokado, usuń pestkę, miąższ potnij na plastry, polej sokiem z limonki.
3. Wymieszaj sałatkę meksykańską z pomidorami i awokado, posyp rzeżuchą i skórką z limonki. Podawaj od razu.