Roladki z tuńczykiem i ogórkiem

Składniki

dla 4 osób
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g jogurtu greckiego
2 ogórki
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Za pomocą mandoliny kroimy ogórka w długie i cienkie paski, gotowe paski obsypujemy solą i odkładamy na kilka minut. Następnie odsączamy je za pomocą ręcznika kuchennego.

    2. W międzyczasie odsączamy tuńczyka i dzielimy go na małe kawałeczki.

    3. Na każdym pasku ogórka delikatnie rozprowadzamy jogurt, dodajemy tuńczyka i zwijamy formując małe roladki, które na koniec przekłuwamy wykałaczką.

    4. Gotowe roladki przekładamy na talerz i doprawiamy pieprzem i oliwą.

    5. Dla jeszcze lepszego smaku możemy przygotować również sałatkę z pomidorów.

Najpopularniejsze przepisy