Pizza z tortill z tuńczykiem

Składniki

dla 2 osób:
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 tortille
100 g mozzarelli
2 garści tartego żółtego sera
1 duży pomidor
100 g gęstego sosu pomidorowego
pół łyżeczki oregano
garść czarnych oliwek
mała czerwona cebula

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pierwszą tortille posyp serem, przykryj drugą tortillą

    2. Sos pomidorowy dopraw solą i pieprzem, dodaj oregano, sosem posmaruj tortillę.

    3. Mozzarellę odciśnij, pokrój i ułóż na sosie pomidorowym.

    4. Na pizzy ułóż tuńczyka, oliwki i cebulę i pomidora.

    5. Piecz 10-12 minut w 190 stopniach.

    6. Podawaj z bazylią i oliwą.

Najpopularniejsze przepisy