Omlet z tuńczykiem

Składniki

160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 jajka
50 ml mleka
0,5 łyżki masła
8 pomidorków koktajlowych
0,5 kulki mozzarelli (50 g)
1garść rukoli lub Twojej innej ulubionej sałaty
pieprz i sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pomidorki pokrój na połówki, sałatę opłucz.

    2. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszaj trzepaczką lub widelcem.

    3. Na średniej patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, ułóż na niej tuńczyka, wymieszaj, jeśli jajka jeszcze się nie ścięły. Po 2 minutach przewróć omlet na drugą stronę (użyj do tego płaskiej szpatułki). Smaż kolejne 2 minuty do zarumienienia.

    4. Usmażony omlet przełóż na talerz, dodaj pomidorki, sałatę. Całość złóż na pół i zjedz od razu, ponieważ z czasem omlet traci na puszystości.

Najpopularniejsze przepisy