Kasza pęczak z warzywami i tuńczykiem

Składniki

dla 3-4 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
150 g pomidorków koktajlowych
½ natki pietruszki
1 ząbek czosnku
oliwa z oliwek
sok z cytryny

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Cukinię i bakłażana pokrój w kostkę, przełóż do żaroodpornej formy, polej oliwą, dodaj zmiażdżony czosnek.

    2. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

    3. Po upieczeniu warzywa wymieszaj z pęczakiem, tuńczykiem, pokrojonymi pomidorkami.

    4. Dodaj oliwę sok z cytryny sól, pieprz i natkę pietruszki.

    5. Zjedz od razu lub zabierz ze sobą do pracy!

Najpopularniejsze przepisy