Grillowane kanapki z tuńczykiem i warzywami – przepis Cristina Catese

Składniki

na 4 porcje:
2 x 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie extra vergine
4 bułki razowe
150 g cukinii
150 g czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
Pęczek pietruszki
250 g sera Ricotta

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek extra virgin

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Zaczynamy od zgrillowania warzyw. Cukinię kroimy w plastry, a paprykę w paski. Grillujemy na suchej patelni z powłoką teflonową. Pozostawiamy do ostygnięcia.

    2. Ricottę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i drobno posiekaną natką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    3. Bułki przekrawamy na pół i rumienimy na suchej patelni. Każdą część smarujemy ricottą z przyprawami. Na dolną część bułki układamy grillowane warzywa, a na nie układamy tuńczyka odsączonego z oliwy (1/2 puszki na jedną porcję). Składamy kanapkę.

Najpopularniejsze przepisy