Kanapka z tuńczykiem, grillowanymi karczochami i suszonymi pomidorami

Składniki

Składniki (na 4 porcje):
4 bułeczki
2 x120 g tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek
8 grillowanych karczochów marynowanych w oliwie
4 suszone pomidory w oleju
160 g kremowego serka do smarowania
kilka liści bazylii
czarny pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pieczywo przekrawamy wzdłuż, ale nie do końca, tak aby móc wkładać do nich składniki. Karczochy i suszone pomidory kroimy w kostkę.

    2. W środku bagietek rozprowadzamy serek, na wierzch wykładamy rozdrobnionego tuńczyka, karczochy i suszone pomidory.

    3. Następnie wykładamy kilka liści bazylii i doprawiamy pieprzem. Zamykamy bułeczki, dobrze uciskamy i jemy ze smakiem.

Najpopularniejsze przepisy