Hiszpańska tortilla z tuńczykiem i ziemniakami

Składniki

dla 2-3 osób:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 ugotowane ziemniaki
3 jajka
120 g szpinaku baby
3 łyżki gęstej śmietany
garść tartego sera
sól, pieprz
2 łyżki oliwy

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ziemniaki pokrój w plasterki. Jajka wymieszaj ze śmietaną, dodaj tuńczyka, szpinak, ziemianki, sól, pieprz.

    2. Na patelni rozgrzej oliwę, wlej masę jajeczną, smaż aż omlet będzie prawie ścięty. Wtedy za pomocą talerza obróć tortille.

    3. Po kilku minutach posyp wierzch serem, przykryj pokrywka i poczekaj aż ten się rozpuści. I gotowe!

Najpopularniejsze przepisy