Croque Madame z tuńczykiem

Składniki

dla 2 osób
4 kromki chleba
120 g tuńczyka RIO MARE
70 g tartego żółtego sera
2 jajka
beszamel:
niepełna łyżka masła
niepełna łyżka mąki
180 ml mleka
sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Aby przygotować beszamel w rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i wymieszaj rózgą, następnie cienkim strumieniem wlewaj zimne mleko, cały czas mieszaj, aby nie powstały grudki. Gdy sos zgęstnieje i się zagotuje dopraw go solą, pieprzem i gałką.

    2. Na dwóch kromkach rozłóż tuńczyka i ser, przykryj je kolejnymi dwoma kromkami, polej beszamelem i zapiekaj aż sos się przyrumieni a ser rozpuści.

    3. Kanapkę podawaj z jajkiem sadzonym.

Najpopularniejsze przepisy