Bruschetta z tuńczykiem i zieloną salsą

Składniki

dla 4 osób
opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
8 kromek bagietki
1 jajko ugotowane na twardo
gałązka pietruszki
1 łyżka kaparów w occie
1 ząbek czosnku
1 ostra papryczka peperoncino

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Oderwij liście pietruszki od łodygi, drobno je posiekaj razem z kaparami i czosnkiem.

    2. Wszystko przełóż do miski, dodaj pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę i pokrojone, ugotowane na twardo jajko. Dodaj oliwę z opakowania tuńczyka i dokładnie wymieszaj.

    3. Opiecz bagietkę na grillu lub na patelni, na każdą kromkę nałóż zieloną salsę, kawałki tuńczyka i podawaj.

Najpopualarniejsze przepisy