Grillowana makrela z sałatką z malin i octem balsamicznym

Składniki

Na 4 porcje
4 opakowania grillowanej makreli Rio Mare w sosie własnym
125 g mieszanych sałat
100 g malin
2 młode marchewki
2 gałązki selera
30 g orzechów włoskich
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
ocet balsamiczny

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Makrela grillowana w sosie własnym

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Obierz marchewki i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami; usuń twarde części selera i pokrój cienko; posiekaj orzechy włoskie.

    2. Dodaj sałatę, marchewkę, seler, orzechy włoskie i maliny w dużej misce, dopraw oliwą, solą i octem balsamicznym, a następnie delikatnie wymieszaj.

    3. Rozłóż filety z makreli na czterech talerzach, dopraw odrobiną octu balsamicznego i dopełnij przygotowaną sałatką.

Najpopualarniejsze przepisy