Focaccia z tuńczykiem, smażonymi pomidorami cherry i grillowaną cukinią

Składniki

Na 4 porcje
1 średniej grubości, okrągła lub kwadratowa focaccia lub kilka mniejszych
2 x 120 g tuńczyka Rio Mare Tuńczyk w oliwie z oliwek
100 g pomidorów czereśniowych
100 g cukinii z grilla
200 g mozzarelli
30 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 ząbek czosnku
szczypta oregano
sól i pieprz do smaku

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

SPRAWDŹ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1.Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Pomidory przekrój na pół, podsmaż rozgnieciony czosnek z oliwą na niewielkiej patelni. Dodaj pomidory, gdy czosnek zacznie przybierać złocisty kolor. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą oregano. Gotuj przez 6 minut na dużym ogniu. Usuń czosnek.

    2. Przekrój focaccie na pół poziomo i dodaj plasterki mozzarelli, pomidory, cukinie i płatki tuńczyka.

    3. Piecz focaccie w piekarniku przez maksymalnie 5 minut, aż będzie chrupiąca, a mozzarella lekko roztopiona.

    4. Pokrój na kawałki i podawaj gorące.

Najpopualarniejsze przepisy