Przepisy
Produkty
Tuńczyk
O Firmie
Odpowiedzialna jakość
Identyfikowalność
Właściwości odżywcze

TUŃCZYK RIO MARE: ZDROWY PRZYSMAK.

Teraz już wszyscy wiemy: ryby są kluczowym składnikiem zdrowej i zbilansowanej diety oraz zawierają substancje o korzystnym działaniu dla organizmu ludzkiego.

Rio Mare stojąc na straży dobrego smaku i zapachu na naszych stołach wybiera tylko najlepszej jakości ryby. Tak było od samego początku, co tłumaczy dlaczego tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek w szybkim czasie trafił na miliony włoskich stołów.

Sukces tego produktu bierze się z faktu, że jest on wytwarzany wyłącznie z najbardziej cenionego gatunku tuńczyka, łowionego w nieskażonych morskich wodach. Każdy tuńczyk jest poddawany starannej selekcji, która gwarantuje najwyższy poziom jakości, a następnie konserwowany w puszce z dodatkiem wyłącznie czystej oliwy z oliwek i szczypty soli morskiej. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów.

Dlatego też Tuńczyk Rio Mare w oliwie z oliwek, a właściwie wszystkie produkty Rio Mare, spotykają się z pozytywnym odbiorem i są uznawane za zdrowe i smaczne pożywienie, odpowiednie dla całej rodziny.


Badania przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych w Harvard Medical School na

20.000 osób wykazały, że spożywanie ryb bogatych w kwasy Omega 3 (takich jak łosoś i makrela) może pomóc w zapobieganiu chorobom układu krążenia.

 

Uznane instytucje naukowe, takie jak Amerykańskie Towarzystwo Dietetyczne, wyraźnie stwierdzają, że tuńczyk powinien zajmować ważne miejsce w prawidłowej, zróżnicowanej i zbilansowanej diecie.

Żywność o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i bogata w białko (tuńczyk posiada obie właściwości) wspomaga rozwój fizyczny i psychiczny młodzieży, a dorosłym pomaga utrzymać lepszą formę.


Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej.